At er en super effektiv måde at bevæge og bruge hele kroppen på. Ligesom løb bruger vi mange led og muskler i hele kroppen, men mindre belastende for kroppen end løb, især for fødder, knæ, bækken og ryg. Når vi går en lang tur i rask tempo udfordrer vi også kredsløbet og åndedrættet og bruger aktivt den elastiske kraft i vores bindevæv.

Hvis vi derimod går langsomt, som når vi går og kigger på butikker, er på museum eller tuller rundt i huset, så er det mere hårdt for kroppen, fordi den hele tiden skal bremse og starte forfra og vi dermed ikke bruger den elastiske kraft i bindevævet.

IMG_5814

Jeg er jo lidt af en nørd, så jeg elsker den her bog, der forklarer hvor kompleks det at gå i virkeligheden er… hvor mange systemer vi skal have til at spille sammen helt fra foden og op til hjernen og tilbage igen. Vi har lært det fra vi er helt små, så derfor fungerer det helt automatisk for de fleste! Men vi tillærer os forskellige måder at gå på og vi kompenserer måske et stykke tid pga en forstuvet fod eller andet, hvilket er naturligt og en vigtig evne for en tid, men det kan også ændre vores gangmønster efterfølgende og det er ikke så smart! Vi skal optimalt set gå ca 10.000 skridt om dagen (gør du det?!) Men hvis vi kompenserer for hvert skridt vi tager er det måske mere en belastning for kroppen!

Fødderne er et vigtigt element for at vi kan gå godt! Derfor har fodtøjet en stor betydning, ligesom det er vigtigt ikke altid at gå med fodtøj! Kom ud og mærk underlaget (sandet, græsset, gruset, vandet) under og imellem dine tæer, så du vækker din fod, holder den smidig og så den bedre kan fortælle hjernen hvad der sker dernede:-)

Jeg afholder også ind imellem Gå workshops, hvor vi arbejder med de enkelte elementer i gangen, men ud over det du kan se i videoen her, så kan det krydres med lidt luksus som ex. lækker mad, en dejlig lokation og et skønt fodbad mm😉👣

Denne her plakat med Søren Kierkegaards digt om at gå og hvad det gør ved dit sind er fantastisk og hænger i mit behandlingsrum😁 Kan du tyde den?
IMG_0044